19 września 2014, imieniny Januarego, Konstancji, Teodora

Na temat, natemat.com.pl, Piotr Janczarek, Iwona Janczarek
 
Strona główna
Rozrywka i Refleksja
Diety
Podróże
Zdrowie
Dzieci w szkole
Prawo i finanse
Smacznie
Berlin
Konkursy
  Kuchnia  Zupy Świata   Wino i inne trunki  śniadania  Zrób sobie drinka
Powiadom znajomego

Wyślij link znajomemu

zamknij

Zupa czosnkowa

zupa czosnkowaNajlepszą zupę czosnkową robia Słowacy. Przepisów na tę zupę jest wiele, wybrałem najprostszy, zupa jest smaczna, aromatyczna i rozgrzewająca.

Składniki

9 ząbków czosnku
1,5 l bulionu (może być z kostki)
5 dag sera topionego
5 dag sera żółtego
grzanki (można kupić gotowe)

Wykonanie

Czosnek siekamy, po czym 2/3 delikatnie przysmażamy na oleju. Dodajemy bulion i świeży (posiekany) czosnek oraz ser topiony. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy żółty ser. Wlewamy zupę na talerze i posypujemy grzankami, można też dodać tarty parmezan.

 

O NAS | KONTAKT | REKLAMY | MAPA STRONY | MAPA XML

Netpress, Iwona Janczarek

ul. Cyklamenowa 5, 05-077 Warszawa
Tel: 604 201 109, E-mail: allpress@pro.onet.pl

NBS - najlepsze strony internetowe