16 kwietnia 2014, imieniny Bernadetty, Cecyliana, Kseni

Na temat, natemat.com.pl, Piotr Janczarek, Iwona Janczarek
 
Strona główna
Rozrywka i Refleksja
Diety
Podróże
Zdrowie
Dzieci w szkole
Prawo i finanse
Smacznie
Berlin
Konkursy
B Труйместе
  Kuchnia  Zupy Świata   Wino i inne trunki  śniadania  Zrób sobie drinka  Jedzenie zamówione w Internecie
Powiadom znajomego

Wyślij link znajomemu

zamknij

Zupa czosnkowa

zupa czosnkowaNajlepszą zupę czosnkową robia Słowacy. Przepisów na tę zupę jest wiele, wybrałem najprostszy, zupa jest smaczna, aromatyczna i rozgrzewająca.

Składniki

9 ząbków czosnku
1,5 l bulionu (może być z kostki)
5 dag sera topionego
5 dag sera żółtego
grzanki (można kupić gotowe)

Wykonanie

Czosnek siekamy, po czym 2/3 delikatnie przysmażamy na oleju. Dodajemy bulion i świeży (posiekany) czosnek oraz ser topiony. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy żółty ser. Wlewamy zupę na talerze i posypujemy grzankami, można też dodać tarty parmezan.

 

O NAS | KONTAKT | REKLAMY | MAPA STRONY | MAPA XML

Netpress, Iwona Janczarek

ul. Cyklamenowa 5, 05-077 Warszawa
Tel: 604 201 109, E-mail: allpress@pro.onet.pl

NBS - najlepsze strony internetowe