24 kwietnia 2017, imieniny Aleksandra, Horacego, Grzegorza

Na temat, natemat.com.pl, Piotr Janczarek, Iwona Janczarek
 
Strona główna
Rozrywka i Refleksja
Diety
Podróże
Zdrowie
Dzieci w szkole
Prawo i finanse
Smacznie
Berlin
Konkursy
  Kuchnia  Zupy Świata   Wino i inne trunki  śniadania  Zrób sobie drinka
śniadania

ŚNIADANIOWY TORT BIELUCHOWY

tortSkładniki:

 - 10 dag słonych krakersów

- 8 dag masła ekstra Bieluch

- 4 łyżeczki żelatyny

- 80 dag pełnotłustego twarogu Bieluch naturalny

- 200 ml rosołu warzywnego (instant)

- 3 łyżeczki soku z cytryny

- 1 pęczek rukoli

- 8 plasterków szynki parmeńskiej

- przyprawy: sól i pieprz

 Przygotowanie:

Krakersy przełożyć do torebki foliowej i dokładnie zgnieść wałkiem do ciasta. Masło stopić i wymieszać z pokruszonymi krakersami. Przygotowaną masą dokładnie wylepić spód tortownicy (o średnicy 22 cm).
Żelatynę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Twaróg i serki Bieluch wymieszać z rosołem. Przyprawić solą, pieprzem i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Żelatynę połączyć z kilkoma łyżkami masy serowej, wymieszać z pozostałą masą.
Rukolę umyć, osuszyć, 2/3 posiekać, wrzucić do masy serowej. Całość rozsmarować na spodzie z krakersów. Wierzch wyrównać, wstawić na około 2 godziny do lodówki.
Tort oddzielić ostrym nożem od brzegów formy. Przełożyć na duży talerz, udekorować plasterkami szynki parmeńskiej i pozostałymi listkami rukoli.

Twarożek Bieluch

serekDelikatny, gładki i kremowy twarożek Bieluch naturalny ma neutralny smak, który świetnie pasuje do każdego rodzaju pieczywa i idealnie komponuje się we wszelkich kombinacjach deserowych. Nie zawiera cukru, konserwantów, sztucznych stabilizatorów ani zagęstników – nie jest w żaden sposób „ulepszany” chemicznie, dlatego jest chetnie polecany np. kobietom w ciąży i dzieciom, jako cenne źródło białka. Przy jego produkcji stosuje się specjalistyczną technologię ultrafiltracji, która pozwala zachować w składzie serka wszystkie białka występujące naturalnie w mlekuSerek Bieluch naturalny można polecić osobom z nietolerancją laktozy.
Opakowanie zawierające 150 g kosztuje ok. 2,30 zł.  

 

O NAS | KONTAKT | REKLAMY | MAPA STRONY | MAPA XML

Netpress, Iwona Janczarek

ul. Cyklamenowa 5, 05-077 Warszawa
Tel: 604 201 109, E-mail: allpress@pro.onet.pl

NBS - najlepsze strony internetowe